Izgradnja web-aplikacije korištenjem programskog okvira Play i jezika Scala : završni rad - Marušić, Damian (D. Marušić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Programski jezik Scala pruža podršku za objektno orijentirano programiranje kao i za funkcijsko. Potpuno je kompatibilan s Javom i može koristiti sve njene biblioteke. Programski okvir Play nudi punu podršku za Scalu i zahtijeva MVC (Model-View-Controller) dizajn. Ogledna Web aplikacija razvijena je korištenjem programskog okvira Play i programskog jezika Scala te nudi korisnicima mogućnost ocjenjivanja i komentiranja filmova. U svrhu demonstracije razvoja najvažnijih elementa Web aplikacije oblikovan je i implementiran relacijski model baze podataka. Objašnjen je način na koji se štiti integritet baze podataka te na koji način Web aplikacija mora zaštiti bazu podataka od neovlaštenog pristupa.