Komunikacijski uzorci pokretnih korisnika u telekomunikacijskim uslugama i uslugama društvenog umrežavanja : završni rad - Majcen, Martina (M. Majcen, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je obrađena tema uloge društvenih i telekomunikacijskih mreža u našoj svakodnevici, s naglaskom na vrstu kontakata, odnosno društvenom grafu jedne i druge domene. Navedena je kratka povijest tih dviju domena te su objašnjene razlike između društvenih mreža i njezinih grafova te je predstavljen model usporedbe kontakata iz telekomunikacijske i društvene domene. Razvijena usluga usporedbe komunikacijskih uzoraka Friendship Comparing pobliže je opisana sekvencijskim dijagramima i pripadajućom slikom arhitekture. Navedene su i objašnjene korištene tehnologije, kao što su PHP, Smarty, MongoDB i Bootstrap. Naposljetku je prikazana implementacija i grafički prikaz same usluge.