Pretraživanje po sadržaju u računalnoj telefoniji : završni rad - Živković, Filip (F. Živković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U modernom svijetu povezivanjem više tehnologija moguće je proširiti funkcionalnost korisničkih usluga. Integracijom računala i telefonije možemo iskoristiti procesnu snagu računala za automatiziranje procesa u telefoniji. Zadatak ovog Završnog rada bio je razviti uslugu u računalnoj telefoniji koja će pretraživati internetskom sadržaju. Usluga razvijena u sklopu rada pruža korisniku informacije vezane za englesku nogometnu Premiership ligu. U okviru rješavanja zadatka proučeno je korištenje razvojnog okruženja Envox Communications Development Platform u stvaranju usluge telefonskog govornog automata koji koristeći računalo pretražuje po internetskom sadržaju koristeći aplikacije pisane u programskom jeziku Java. Te aplikacije se povezuju na internetske stranice čiji HTML kod dohvaćaju te od cijelog koda u datoteku pohranjuju onaj dio koji nam je potreban. Aplikacije ujedno i sintaksno oblikuju tražene rezultate pretraživanja kako bi se oni potom preko telefonskog uređaja predstavili korisniku.