Izrada podatkovnih skupova za testiranje baze podataka : završni rad - Klaić, Mato (M. Klaić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad prikazuje proces testiranja baze podataka koja je temelj informacijskog sustava koji se koristi za organizaciju odlaska predstavnika Fakulteta elektrotehnike i računarstva na natjecanje Elektrijada. Proces testiranja se odvijao u više koraka. Prvi korak je analiza korisničkih zahtjeva nakon čega slijedi izrada podatkovnih skupova za testiranje baze podataka. Kada je to gotovo provodi se testiranje baze podataka te analiza rezultata testiranja. U slučaju da sustav nije prošao test, na njemu se rade preinake te provodi iznova testiranje i tako se nastavi sve dok sustav ne prođe test. Takvo testiranje se zove regresijsko testiranje. U slučaju da je sustav zadovoljio test, prelazi se na sljedeći i tako sve dok postoje testni podaci s kojima sustav nije testiran. Na taj način je potrebno testirati sve što baza sadržava i osigurati ispravno funkcioniranje baze podataka.