Sustav za mjerenje bioelektričkih potencijala : završni rad - Gazivoda, Marko (M. Gazivoda, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovim završnim radom pokazane su osnovne značajke prijenosnog sustava za mjerenje bioelektričkih signala. Osim samog sustava, opisuju se u osnovi i bioelektrički signali i njihove posebnosti u odnosu na ostale signale te osnove neinvazivne metode mjerenja površinskim elektrodama. Dan je uvid u ključne zahtjeve na rad sustava, kako one proizašle iz potrebe za prenosivošću uređaja kao što su mala potrošnja i male dimenzije, tako i one koje su posljedica karakteristika samih bioelektričkih signala kao što su njihove amplitude i frekvencije. Opisan je način povezivanja pomno odabranih komponenata u cjelinu kojom se realizira željeni četverokanalni sustav za mjerenje bioelektričkih signala i pregled najvažnijih dijelova sustava i njegovih komponenti, kao i postupak njihove inicijalizacije.