Primjena digitalne amplitudne modulacije u prijenosu podataka : završni rad - Torbašinović, Darko (D. Torbašinović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu obrađujem amplitudnu modulaciju od njenih početaka pa do primjene u suvremenom svijetu. Razvoj modulacije kao tehnologije komunikacije započeo je u sedamdesetim godinama devetnaestog stoljeća. Amplitudna modulacija vladala je svijetom komunikacije sve do sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, kada ju je postepeno zamijenila frekvencijska modulacija. Digitalna amplitudna modulacija i dalje ima široku primjenu zbog svoje jednostavnosti i niske cijene izrade, pa se upotrebljava za prijenos manje količine podataka na male udaljenosti. Najveća primjena digitalne amplitudne modulacije danas je kod infracrvene komunikacije i Morseove abecede.