Napredni hibridni sustavi obnovljivih izvora energije za opskrbu energijom obiteljske kuće : diplomski rad - Kirin, Monika (M. Kirin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisani hibridni sustavi obnovljivih izvora energije. Nakon fotonaponskog, vjetroturbinskog i toplinskog, prikazan je i napredni fotonaponsko/toplinski sustav za istovremenu proizvodnju električne i toplinske energije. Analizirana je potrošnja električne energije obiteljske kuće, te potrebe za energijom u pripremi potrošne tople vode. Također na lokaciji od interesa proučeni u meteorološki uvjeti o kojima ovisi proizvodnja energije sustava obnovljivih izvora (ozračenje, temperatura, brzina vjetra ). Korištenjem programskog paketa MATLAB napravljeni su sustavi koji računaju proizvodnju električne energije i toplinske energije. Također je napravljena ekonomska analiza, te je određeno jednostavno vrijeme povrata pojedine investicije.