Implikacije uvođenja brzih oplodnih reaktora na dostatnost zaliha nuklearnog goriva : diplomski rad - Bošković, Anđelo (A. Bošković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Opisana je kategorizacija i dan je pregled postojećih zaliha urana. Dan je pregled karakteristika lakovodnih reaktora i brzih oplodnih reaktora. Definirali smo različite scenarije razvoja nuklearnih kapaciteta na svjetskoj razini koji doprinose malo, srednje i značajno (polovina ukupne proizvedene električne energije) dugoročnim energetskim strategijama uz pretpostavku korištenja postojeće tehnologije lakovodnih reaktora do 2065. godine i uvođenja brzih oplodnih reaktora nakon 2065. godine. Proračunali smo potrebne količine urana i plutonija za realizaciju definiranih scenarija do kraja ovog stoljeća i utvrdili dostatnost zaliha nuklearnog goriva.