Aplikacija za prikaz vremena pomoću satelita : završni rad - Đurašević, Vedran (V. Đurašević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ideja aplikacije Satellite Weather Europe je pojednostaviti korisnicima dostupnost informacija o trenutnim vremenskim prilikama uvidom u svježe satelitske snimke Europe u vidljivom i infracrvenom spektru te prikaza oborina. Sustav se sastoji od same aplikacije te web-poslužitelja sa kojeg se preuzimaju satelitske snimke. Aplikacija je razvijana u programskom jeziku Javi. Korisničko sučelje je vrlo intuitivno te se sastoji od početnog ekrana gdje se može odabrati vrsta željene satelitske snimke te samog prikaza pojedine snimke. Aplikacija je razvijena za operacijski sustav Android minimalne verzije 2.2 (Froyo) te je za njezin rad potrebna veza prema internetu. Aplikacija će biti dostupna na Google Play tržnici aplikacija.