Mjerenje intenziteta dnevne fizičke aktivnosti pomoću senzorskog čvora : završni rad - Soldo, Andrea (A. Soldo, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su metode određivanja intenziteta čovjekove fizičke aktivnosti i detekcije pojedinih vrsti gibanja kao što su hodanje, stajanje i ostale slične aktivnosti koje čovjek obavlja na dnevnoj bazi. Za prikupljanje podataka korišteni su troosni akcelerometar i žiroskop. Analizom signala i uz to korištenjem već postojećih metoda kreirani su algoritmi klasifikacije signala. Algoritam za mjerenje intenziteta i algoritam za razlikovanje signala niskog intenziteta (sjedenje, ležanje i stajanje) uspješno su implementirani i testirani na uzorku od 10 ispitanika. Za razlikovanje signala srednjeg intenziteta (hodanje, penjanje i spuštanje po stepenicama) kreiran je algoritam za koji možemo reći da pruža samo djelomično rješenje zbog velikih pogrešaka.