Komunikacija strojeva temeljena na protokolu HTTP : diplomski rad - Slepčević, Mario (M. Slepčević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu cilj je bio proučiti, i na praktičnom primjeru pokazati komunikaciju strojeva temeljenu na protokolu HTTP. Na početku je opisana M2M komunikacija i pripadni ETSI standard. Također je opisan mrežni prilaz tvrtke Actility koji je korišten u sklopu praktičnog dijela rada. Opisano je i sučelje kojime se pristupa funkcijama preko kojih se spremaju i brišu željene informacije s mrežnog prilaza. U nastavku rada dan je pregled ugradbenih uređaja kojima je moguće ostvariti M2M komunikaciju temeljenu na protokolu HTTP. Među uređajima su spomenuti Waspmote, BeagleBone, Raspberry Pi, te uređaji tvrtke Arduino. Posebno je opisan Arduino Yun koji je, uz mrežni prilaz, korišten u praktičnom dijelu rada. U zadnjem poglavlju opisan je praktični dio rada, odnosno web-aplikacija koja se koristi za asocijaciju mrežnog prilaza i uređaja, te dodavanje i brisanje osjetila koja se nalaze na uređaju.