Minimizacija vremena izvođenja Monte Carlo simulacije kvarova : diplomski rad - Panić, Boris (B. Panić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je analizirana vremenska kompleksnost Monte Carlo simulacije kvarova i popravaka komponenata optičke mreže. Analizirane su razlike u vremenu obrade i pretraživanja kod primjene lista i vektora. Predloženo je da se uvede nova varijabla koja u primjeni može drastično smanjiti broj poziva funkcija i tako skratiti vrijeme simulacije. Razmotren je utjecaj tipova spremnika i načina pretraživanja spremnika na vrijeme izvođenja simulacije. Značajna ušteda vremena izvođenja simulacije dobivena je promjenom orijentacije niza u spremniku. Prikazani su rezultati optimizacije vremena simulacije za različite vrste spremnika i pretraživanja. Optimalni način pretraživanja i optimalna struktura podataka može se primijeniti i u drugim tipovima simulacije koji koriste veliki broj ponavljanja.