Interaktivni podsjetnik za dnevne aktivnosti : završni rad - Tomeljak, Matea (M. Tomeljak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje temu podsjetnika za dnevne aktivnosti s naglaskom na podsjetnik za tablete, čiji je željeni cilj da osoba popije pravi lijek u pravoj dozi u pravo vrijeme. Opisani su neki razvijeni podsjetnici za tablete, a to su kutijica za tablete, sat s podsjetnikom, e-tableta podsjetnik s alarmom i SimpleMed podsjetnik. Glavni dio rada je razvoj računalne aplikacije čija je ključna uloga omogućiti korisniku unošenje podataka o željenom podsjetniku te pojavljivanje alarma u postavljeno vrijeme. Također, aplikacija omogućuje korisniku da u svakom trenutku može pogledati popis svih aktivnih podsjetnika kao i važnih podataka o korisniku te kontakt podataka o njegovom liječniku. Aplikacija je implementirana u programskom jeziku Java, a za spremanje podataka je korišten MySQL sustav za bazu podataka.