Odabir parametara DVB-T2 sustava za mobilni prijam : završni rad - Sekulić, Pavao-Krešimir (P. Sekulić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Pojavom DVB-T2 standarda otvorile su se nove mogućnosti za prijamom zemaljskog digitalnog televizijskog signala na mobilnim uređajima. U prošlosti su postojali pokušaji takvog korištenja televizijskih usluga, ali iz raznih razloga su bili neuspješni. Poglavito pojavom FEF koncepta u DVB-T2 standardu, više ne postoji potreba za izgradnjom potpuno nove mreže za tzv. mobilnu televiziju, već takav prijam televizijskog signala može biti dio kompletne DVB- T2 mreže. Zbog manjih investicija potrebnih za implementaciju novog standarda ostvarenog na taj način, DVB-T2 Lite-a, digitalna televizija na mobilnim uređajima će igrati veću ulogu na multimedijalnom tržištu u budućnosti boreći se s nadolazećim internetskim videoservisima.