Induktivna metoda za određivanje relativnog položaja i orijentacije pokretnog objekta : diplomski rad - Komunjer, Boris (B. Komunjer, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog diplomskog rada obrađena je teorijska pozadina modela magnetskog dipola, te osmišljen matematički model sustava za određivanje relativnog položaja i orijentacije pokretnog objekta. Osmišljena je, obrađena i ostvarena fizička izvedba ovakvog sustava. U mjerenjima se ispitivalo podudaranje matematičkog modela sa stvarnim podatcima, te se ispitivalo odstupanje izračunatih koordinata i kuteva zakreta od stvarnih vrijednosti u ovisnosti o različitim postavkama umjeravanja.