Mjerenje električke snage rasvjetnih tijela : završni rad - Salopek, Marko (M. Salopek, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U završnom je radu teorijski razrađena te realizirana laboratorijska metodu za precizno određivanje djelatne snage i faktora snage malih trošila. Postupak je temeljen na upotrebi isključivo triju digitalnih voltmetara visoke klase točnosti. Predložena metoda mjerenja djelatne snage i faktora snage potrošača primijenjena je na ispitivanje električnih značajki više rasvjetnih tijela termičke i luminiscentne izvedbe, uspoređeni su dobiveni rezultate te proveden proračun mjerne nesigurnosti metode.