Generiranje govornih poruka upozorenja na operacijskom sustavu Android : završni rad - Jurković, Krešimir (K. Jurković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj završnoga rada bio je razviti dio postojeće aplikacije koji generira zvukovne poruke prilikom vjeţbanja pacijenata i sportaša. Aplikacija je razvijena u sklopu osobnog zdravstvenog informacijskog i mobilnog sustava OZIMS. Koristila se „Eclipse“ razvojna okolina na Windowsima 7, a kao testni ureĊaj upotrijebio se LG G2 . Komunikacija izmeĊu posluţitelja i aplikacije odvijala se putem FlexyNet protokola koji olakšava prijenos podatkovnih paketa. Razvijeno je jednostavno suĉelje koje ispunjava zadane funkcionalnosti, a to su podešavanje broja ponavljanja unutar vjeţbe te diktiranje tempa generirajući zvukove takta. Postoji mjesta za daljnji razvitak trenutnog rješenja te bolje upoznavanje s tehnologijama koje pruţa Android OS. Jedna od budućih implementacija se odnosi na generiranje iskljuĉivo glasovnih poruka te upotrebu preciznijeg sustava odreĊivanja i generiranja takta.