Praćenje aktivnosti pokretnih korisnika : završni rad - Validžić, Ivan (I. Validžić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu opisan je postupak izrade, instalacije i korištenja svih potrebnih alata u razvoju aplikacija za pametne pokretne telefone koji koriste operacijski sustav Android. Objašnjeni su temeljni dijelovi Android aplikacija te njihove funkcije. Aplikacija Top Contacts je usluga koja prati komunikacijske aktivnosti pokretnih korisnika te na temelju osmišljenog algoritma i primljenih podataka (poruka i poziva) izračunava i prikazuje listu ljudi s kojima smo najčešće u kontaktu. Dobivena lista ljudi se pomoću Interneta šalje u bazu podataka. Detaljno su opisani koraci programske implementacije, pozadinski procesi te grafičko korisničko sučelje koje aplikacija koristi. Svi ključni koraci su prikazani dijagramima. Za razvoj ove usluge koristio se programski jezik Java.