Edukativna mobilna igra za Android : završni rad - Jagar, Nino (N. Jagar, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana izrada edukativne mobilne kviz-igre za operacijski sustav Android. Igra se temelji na ploči po kojoj se kreću figurice odgovarajući pritom na postavljeno pitanje iz kategorije kojoj pripada polje. Aplikacija omogućuje igranje u više igrača na jednom uređaju ili više uređaja preko bežične mreže, prikaz statistike igre, pohranu igre, igranje protiv računalnih igrača te odabir težine pitanja i težine računalnih igrača. Glavni dio igre izrađen je koristeći OpenGL ES sučelje za hardverski ubrzano iscrtavanje grafike. Za pohranu pitanja korištena je SQLite baza podataka, dok se za implementaciju mrežne komunikacije koristila besplatna biblioteka KryoNet.