Programski sustav za kreiranje e-računa : završni rad - Terlević, Martina (M. Terlević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Programski sustav za kreiranje e-računa služi kako bi se svi podaci vezani za generiranje e-računa spremili u jednu XML datoteku i tako bili spremni za daljnju obradu ili slanje. Programski sustav generiran je u dva koraka. Prvi korak bio je stvaranje objektnog modela iz XSD-a e-računa u UBL normi. Koristeći se besplatnim modulom otvorenog koda JiBX ovaj proces je bio automatiziran. Sljedeći korak bila je implementacija samog programskog sustava. Koristeći Eclipse Kepler razvojno okruženje i programski jezik Java (uz neke od besplatnih modula) ovaj korak se sveo na grafičko oblikovanje samog sustava i validaciju unesenih podataka.