Mobilni sustav proširene stvarnosti za obogaćivanje reklamnih plakata multimedijskim sadržajima : diplomski rad - Grubić, Stevan (S. Grubić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Proširena je stvarnost tehnologija čija je upotreba tek nedavno omogućena običnom čovjeku. Ona omogućava da, uz upotrebu modernog mobitela, vidimo stvarni svijet koji je proširen virtualnim elementima. Jedna je od primjena te tehnologije i u reklamiranju, gdje se svaki novi medij pokušava iskoristiti za što efikasnije dopiranje do ciljane skupine korisnika. U ovom radu obrađena je ideja iskorištavanja tehnologije proširene stvarnosti za dodavanje interaktivnih virtualnih elemenata statičnim reklamnim plakatima. Dan je pregled postojećih sustava, i tehnologija koje oni koriste, te je ostvaren sustav za izradu i pregled takvih plakata, na platformi Vuforia integriranoj u okruženje za razvoj igara Unity.