Programska podrška za pomoć bolesnicima oboljelim od kroničnih bolesti : diplomski rad - Žulj, Sara (S. Žulj, 2014)
Ovim radom opisana je programska podrška za pomo´c tijekom tjelovježbe. Programska podrška služi kao nadogradnja postoje´cih programskih podrška za pra´cenje pacijenata, a osnovna joj je funkcija vizualizacija tjelovježbe s ispravljanjem pogrešnog izvod¯enja. Pritom koristi podatke o orijentaciji senzorskih cˇvoreva postavljenih po tijelu koji se mrežno dohva´caju. Opisana je struktura sustava unutar kojeg se podrška nalazi, te servisi kojima se podrška služi za svoj rad. Provedena je obrada dohva´cene orijentacije, kao i zamjena desno orijentiranog koordinatnog sustava u lijevo orijentirani. Programska podrška je implementirana i testirana na dvije platforme: Android i Windows. Kao osnova za vizualizaciju koristi se program Unity. Testiranja su provedena korištenjem samo jednog senzorskog ˇcvora, postavljenog na bilo koji dio tijela. Kljuˇcne rijeˇci: vizualizacija, model ˇcovjeka, senzorski ˇcvor, senzori, Unity, kvaternioni, rotacija u prostoru.