Metode strojnog učenja za analizu fMRI/DTI slika : diplomski rad - Sluganović, Ivo (I. Sluganović, 2014)
U ovom diplomskom radu istraţeno je podruĉje snimanja neuralnog sustava korištenjem funkcionalne magnetske rezonancije s osvrtom na metode strojnog uĉenja koriste pri obradi fMRI slika. Odabrana je prikladna eksperimentalna paradigma za procjenu rezilijantnosti pojedinca te je izvršen eksperiment ĉiji je dizajn temeljen na dogaĊajima (eng. „event based design“). Konaĉno, dan je pregled postupaka pripreme i obrade podataka u kojem je procijenjen impulsni odziv hemodinamiĉke funkcije odreĊenih voksela. Dobiveni rezultati slaţu se s oĉekivanjima, iz ĉega slijedi da je metodologija odabranog eksperimenta i obrade podataka uspješno usvojena. Ključne riječi: strojno uĉenje; funkcionalna magnetska rezonanca; rezilijantnost; stres