Primjena FITS formata u astrofotografiji : završni rad - Jurić, Lucija (L. Jurić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje datoteke FITS formata i njihovu primjenu u astrofotografiji. Obrađen je opis sastava tih datoteka ekstenzije i metapodaci koje su pohranjene u njima. Ispitane su mogućnosti koje programsko okruženje Matlab pruža za obradu FITS datoteka te su one uspoređene s javno dostupnim alatima za istu svrhu.