Aplikacija za praćenje sadržaja hladnjaka na uređajima s operacijskim sustavom Android : diplomski rad - Parać, Sunčana (S. Parać, 2014)
Sustav myFridge razvijen u sklopu ovog rada služi praćenju sadržaja hladnjaka te obavještavanju korisnika o isteku valjanosti pojedinih artikala. Tijekom izrade rada naglasak je bio na raspodijeljenosti sustava i fleksibilnoj arhitekturi temeljenoj na suvremenim tehnologijama. Razvijeni sustav pruža mogućnost jednostavne nadogradnje s novim funkcionalnostima i programskom podrškom za klijentske uređaje s drugim operacijskim sustavima. Rad kroz nekoliko poglavlja opisuje razvoj sustava, njegove karakteristike, primjenu te način korištenja. U prvom poglavlju opisane su tehnologije korištene kod implementacije sustava, u drugom poglavlju opisana je implementacija klijentske aplikacije za uređaje s operacijskim sustavom Android, u trećem poglavlju opisana je implementacija udaljenog poslužitelja, model baze podataka sustava te sigurnosne značajke sustava. Ključne riječi: Android, praćenje sadržaja hladnjaka, REST, očitanje linijskog kôda, myFridge