Razvojno okruženje za procesor za digitalnu obradu kompleksnih signala : diplomski rad - Macut, Goran (G. Macut, 2014)
Algoritmi koji se izvode na procesorima za digitalnu obradu signala vrlo su specifi ˇcni. Iz tog je razloga izvedba procesora za digitalnu obradu signala najˇceš´ce optimirana za izvod¯enje upravo takvih algoritama. Tipicˇni viši programski jezici uglavnom ne nude jednostavan naˇcin opisa funkcionalnosti koje podržavaju takve arhitekture. Kako bi se omogu´cio lakši i brži razvoj programske podrške za te platforme, potrebno je razviti posebne prilagod¯ene više programske jezike. U sklopu ovog diplomskog rada predstavljeni su jezici CDSP asm i CDSP C, temeljeni na programskom jeziku C, te odgovarajuc ´i prevodioci koji omoguc´avaju prevod¯enje i pripremu programa za procesor za digitalnu obradu kompleksnih podataka (engl. Complex Digital Signal Processor – CDSP). Ti jezici imaju neke posebne mogu´cnosti poput rada s kompleksnim tipovima podataka i rada s više podatkovnih memorija, a podržavaju i frakcionalnu aritmetiku. Ključne riječi: obrada kompleksnih signala, procesor za digitalnu obradu signala, asembler, povezivaˇc, C prevodilac