Segmentacija slika očne pozadine pomoću tenzorskog glasovanja : diplomski rad - Ivanković, Davor (D. Ivanković, 2014)
Ovaj rad opisuje segmentaciju krvnih žila u slikama očne pozadine pomoću tenzorskog glasovanja. Metoda je implementirana unutar Matlab programskog alata. Svojstvene vrijednosti i vektori koriste se za stvaranje tenzorskog polja. Nakon stvaranja tenzorskog polja vrši se tenzorsko glasovanje za svaki segment slike. Glasovanjem se određuje koji segment pripada unutrašnjosti krvne žile preko definiranih kriterija. Promatrani parametar je veličina tenzorskog polja. Skala tenzorskog polja definirana je aproksimacijom funkcije širine žile. Nastavljaju se proučavati drugi smjerovi razvijanja metode korištenjem tenzora. Ključne riječi: procesiranje slike, tenzori, tenzorsko glasovanje, filtar za poboljšavanje žila, Frangi, svojstvene vrijednosti, svojstveni vektori