Strategije održavanja : diplomski rad - Dedić, Tihomir (T. Dedić, 2014)
U prošlosti održavanje nije predstavljalo bitnu aktivnost u proizvodnim procesima i rukovođenju opreme. Održavalo se samo kada bi se pojavio kvar, taj način održavanja se naziva korektivno održavanje. No s razvojem tehnologije i strojeva održavanje zauzima sve veću važnost u ukupnim industrijskim procesima. Razvijaju se različite strategije održavanja s fokusom na preventivno održavanje. Preventivno održavanje za razliku od korektivnog održavanja se provodi na opremi prije nastanka kvara, što uvelike utječe na poboljšanje stanja opreme te produživanje životnog vijeka iste. U ovom radu sam pokušao donijeti opis svih danas važnijih strategija održavanja te primjere iz praksi za pojedine strategije održavanja. Ključne riječi: Strategija, Održavanje, Korektivno, Preventivno, Terotehnološko, Održavanje na temelju stanja, Cjelokupno produktivno održavanje, Održavanje zasnovano na pouzdanosti, Održavanje na temelju rizika, Cjelokupno održavanje kvalitetom