Upravljanje modelima gestama ruku : diplomski rad - Abdagić, Adnan (A. Abdagić, 2014)
Interaktivna 3D korisnička sučelja danas postaju sve većim dijelom tehnološke svakodnevnice. U ovom diplomskom radu su proučene mogućnosti uređaja za uzorkovanje pokreta Leap Motion, te njegova mogućnost prepoznavanja gesti. Kroz nekoliko scena praktički su razrađene tehnike interakcije 3D modelom objekta. Ostvareni 3D kontekst je uspješno prikazan korisniku uređajem za prikaz postavljenim ispred očiju Oculus Rift. Pri tome je napravljena kvalitativna ocjena navedenih uređaja, kao i analizirana njihova uporaba u današnjem društvu. Programska podrška je napravljena pomoću programskog jezika C# i razvojnog okruženja Unity. Ključne riječi: Leap Motion, Oculus Rift, geste, ruke, raspoznavanje uzoraka, 3D, C#, Unity, virtualna stvarnost, upotrebljivost