Upravljanje informacijskom sigurnošću podatkovnog centra : : specijalistički rad - Koren, Dražen (D. Koren ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2015)
SAŽETAK: Ovaj specijalistički rad obrađuje područje upravljanja informacijskom sigurnošću podatkovnog centra, od područja postavljanja normi i najbolje prakse za dizajn i izgradnju infrastrukture, operativnog rada i nadzora, upravljanja uslugama, do zahtjeva na sukladnost i provjeru sukladnosti podatkovnog centra. Pitanja informacijske sigurnosti obrađena su kroz području fizičke sigurnosti, sigurnosti infrastrukture i informacijsko komunikacijske tehnologije, tradicionalnih podatkovnih centara i podatkovnih centara nove generacije. Posebno značajna područja za informacijsku sigurnost obrađena su, osim teorijski, i pružanjem primjera najbolje prakse, kroz primjere jedinstvenih slučajeva. Središnja tema i poglavlje specijalističkog rada je „Upravljanje sigurnošću podatkovnog centra“ koje daje pogled na ključne elemente od značaja, uspostavu informacijske sigurnosti, odvijanje operacija podatkovnog centra na siguran način, sigurnosni nadzor i očuvanje kontinuiteta poslovanja podatkovnog centra. Specijalistički rad je zamišljen kao sveobuhvatan uvod u problematiku upravljanja informacijskom sigurnošću, u rastućoj industriji podatkovnih centara, koja se ubrzano razvija. -