Zaštita korisnika javnih komunikacijskih usluga s posebnom tarifom : : specijalistički rad - Ljubić Karanović, Marina 1980 (M. Ljubić Karanović ;Sveučilište u Zagrebu, Centar za poslijediplomske studije, 2014)
SAŽETAK: Korisnici sve više koriste usluge s posebnom tarifom koje se ostvaruju putem javnih komunikacijskih usluga, a putem kojih žele dobiti određeni sadržaj u vidu nekog zabavnog sadržaja, savjeta, informacija i sl., koji plaćaju po povećanoj cijeni u odnosu na osnovnu uslugu. Kako bi korisnici usluge koristili na način da dobiju željeni sadržaj, a pritom se ne osjećaju prevarenima ili zakinutima po pitanju bitnih informacija o uvjetima i cijeni korištenja usluga, vrlo je važno uspostaviti osnovna pravila pružanja usluga, koje će stvoriti preduvjete za sigurno korištenje usluga. Ovaj specijalistički rad je podijeljen u više cjelina. Prvi dio odnosi se na općenito pojašnjavanje značenja i svrhe važnosti zaštite potrošača, a time i krajnjih korisnika javnih komunikacijskih usluga. Drugi dio obuhvaća definiranje problema, odnosno složenost usluga s posebnom tarifom i sudionika u pružanju usluge. Nadalje se govori o regulatornom aspektu koji je bio važeći dotad,a uz dio koji obuhvaća probleme promatrane upravo s korisničkog aspekta. Potom slijedi dio u kojem je prikazana nova regulacija, koja je posljedica upravo sustavnog praćenja prigovora korisnika i njena usporedba sa regulativom drugih država članica EU. Zaključni dio je posvećen analizi donesene regulacije i važnosti rada na informiranju korisnika o njihovim pravima i obvezama. -