Programsko ostvarenje novih funkcija za izračunavanje sažetka poruke : specijalistički rad - Jeličić, Iva 1974; Golub, Marin (Zagreb : I. Jeličić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2014)
SAŽETAK: Područje specijalističkog rada obuhvaća algoritme za izračun sažetaka poruke koje su važan sigurnosni faktor u informacijskim sustavima. Uz analizu pet finalista natječaja za izbor nove funkcije za izračun sažetka poruke (SHA-3), u specijalističkom radu ostvarena je i njihova primjena u sustavu za digitalno potpisivanje. - KLJUČNE RIJEČI: sažetak poruke, funkcije za računanje sažetka poruke, SHA-3 natječaj, SHA-1, SHA-2, Keccak, BLAKE, Grøstl, JH, Skein, digitalni potpis
SUMMARY: The area of specialization includes hash algorithms that are an important security factor in the information systems. The paper contains the analysis of the five NIST hash function competition finalists as well as their implementation in the digital signature scheme. - KEYWORDS: message digest, hash function, SHA-3 competition, SHA-1, SHA-2, Keccak, BLAKE, Grøstl, JH, Skein, digital signature
Bibliografija: listovi 70-71. - Sažetak na eng. i hrv. jeziku. - Životopis na eng. i hrv. jeziku.