e-Agencija u interdisciplinarnim okvirima regulacije tržišta : [specijalistički] završni rad - Šeremet, Silvije 1968 (S. Šeremet ; Sveučilište u Zagrebu, Centar za poslijediplomske studije, 2013)
SAŽETAK: U ovom specijalističkom radu opisani su aspekti razvoja Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije korištenjem informacijsko komunikacijskih tehnologija kroz program e-Agencija. Prikazana je i analogija e-Agencije i e-Uprava koncepta na područjima gdje je to primjenjivo. Razvoj e-Agencije se promatra kroz tri smjera koji se teoretski opisuju, a nakon toga i detaljnije obradi kroz analize slučaja. Razvoj aplikacija i sustava kroz program e-Agencija, uvjetovan je zakonskim okvirom u kojem HAKOM kao regulator djeluje, a zbog odgovornosti za prihode i ulaganja na relevantnim tržištima postoji i jak ekonomski utjecaj. Kroz primjere već implementiranih projekata kao i prijedlog unaprjeđenja, daje se naglasak na e-aplikacije kojima HAKOM nastoji pružiti kvalitetniju uslugu korisnicima, ubrzati interne procese, smanjiti troškove poslovanja i povećati transparentnost rada regulatora. -