Optimizacija raspoređivanja u okruženju nesrodnih strojeva : diplomski rad - Đurasević, Marko (M. Đurasević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je problem raspoređivanja u okolini nesrodnih strojeva. Opisan je algoritam genetskog programiranja kao i raspoređvanje zasnovano na prilagodljivim pravilima koje zapravo predstavlja primjenu genetskog programiranja na izradu rasporeda. Opisan je niz optimizacija (optimizacija parametara, dodavanje novih funkcijskih čvorova, semantičko genetsko programiranje, iterativna pravila raspoređivanje i GEP) koje su implementirane i isprobane kako bi se postigla kvalitetnije izrada rasporeda od strane genetskog programiranja. Prikazani su i komentirani rezultati koji su dobiveni za svaku pojedinu optimizacijsku tehniku.