Udaljeno upravljanje električnim uređajima : [nagrađeni studentski rad za nagradu Werner von Siemens ak. god. 2009./2010.] - Marušić, Luka; Skočir, Pavle; Ježić, Gordan (Zagreb : Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2010)
Usluga za udaljeno upravljanje električnim uređajima omogućuje racionalniju potrošnju energije i uštedu isključivanjem uređaja za vrijeme viših tarifa. Sastoji se od aplikacije za pokretni uređaj i poslužiteljske aplikacije ostvarene Java tehnologijama. Poslužiteljska aplikacija je razvijena u programskom jeziku Java. Glavne mogućnosti aplikacije su: dodavanje, izmjena i brisanje korisničkih podataka te podataka o uređajima i zaprimanje i obrada korisničkih zahtjeva pristiglih od aplikacije na pokretnom uređaju. Korisnička aplikacija je namijenjena uređaju s operacijskim sustavom Android. Glavna namjena usluga je upravljanje proizvoljnim brojem uređaja, njihovo uključivanje i uključivanje. Posebna mogućnost je kontekstno svjesno upravljanje koje omogućuje upravljanje uređajima ovisno o odabranom vremenu ili lokaciji postavljenoj na karti korištenjem usluge Google Maps. Definirane promjene se izvršavaju u postavljeno vrijeme ili kad korisnik dođe na lokaciju koju je postavio. Prilikom rada aplikacije korisniku se prikazuju razne obavijesti, o uspjehu akcija koje je inicirao ili o greškama pri spajanju na poslužitelj.
Service for remote control of electric devices enables rational consumption of electric energy and saves money by switching off unnecessary devices in periods of higher rates. It consists of two applications, server application and client application. Server application is implemented in Java programming language. Its liabilities are adding, changing and deleting user data and information about devices and replying to user requests from application on mobile device. User application is developed for smart phone on Android OS and enables managing devices that are sent from server. Main liability of the service is managing unlimited number of devices. Special feature is managing devices depending on time or user’s location which is determined using Google Maps. Defined changes are executed on the set time or when user is on location he defined on his smart phone. While logged in application, user is notified about different actions, if the action he initiated was successful or whether the server is unavailable. Special attention was paid towards showing notifications in status bar about the changes that were executed on server.