Udaljeno upravljanje električnim uređajima : : [nagrađeni studentski rad za nagradu Werner von Siemens ak. god. 2009./2010.] - Marušić, Luka (Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2010)
Usluga za udaljeno upravljanje električnim uređajima omogućuje racionalniju potrošnju energije i uštedu isključivanjem uređaja za vrijeme viših tarifa. Sastoji se od aplikacije za pokretni uređaj i poslužiteljske aplikacije ostvarene Java tehnologijama. Poslužiteljska aplikacija je razvijena u programskom jeziku Java. Glavne mogućnosti aplikacije su: dodavanje, izmjena i brisanje korisničkih podataka te podataka o uređajima i zaprimanje i obrada korisničkih zahtjeva pristiglih od aplikacije na pokretnom uređaju. Korisnička aplikacija je namijenjena uređaju s operacijskim sustavom Android. Glavna namjena usluga je upravljanje proizvoljnim brojem uređaja, njihovo uključivanje i uključivanje. Posebna mogućnost je kontekstno svjesno upravljanje koje omogućuje upravljanje uređajima ovisno o odabranom vremenu ili lokaciji postavljenoj na karti korištenjem usluge Google Maps. Definirane promjene se izvršavaju u postavljeno vrijeme ili kad korisnik dođe na lokaciju koju je postavio. Prilikom rada aplikacije korisniku se prikazuju razne obavijesti, o uspjehu akcija koje je inicirao ili o greškama pri spajanju na poslužitelj.