Inteligentna majica za medicinske primjene : : [nagrađeni studentski rad za nagradu Werner von Siemens ak. god. 2011./2012.] - Varga, Matija (Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2012)
U sklopu projekta OZIMS (Osobni zdravstveni informacijski i mobilni sustav) razvijena je inteligentna majica za praćenje ritma torakalnog i abdominalnog disanja, snimanje EKG signala i interakciju sa postojećom mrežom osjetila. U radu su predstavljeni inteligentni tekstilni i gumeni materijali od kojih su napravljeni senzori: gumeni senzor pomaka od piezorezisitivne gume, vuneni senzor pomaka sa upletenim vodljivim koncem, tipkala od vune i vodljivog konca visokog otpora. Konstruirani senzori su ugrađeni u jednu cjelinu – inteligentnu majicu. Majica ima ugrađene fleksibilne solarne ćelije koje pune bateriju senzorskog čvora. Dvije solarne ćelije dimenzija 10x10 cm u prosjeku mogu napajati jedan senzorski čvor sa 17 mA.