Regulatorni aspekti usluge internetske televizije : [specijalistički] završni rad - Kasipović, Igor (I. Kasipović ; Sveučilište u Zagrebu, Centar za poslijediplomske studije, 2012)
Cilj ovog specijalističkog rada je provesti detaljnu analizu vezano za pružanje usluga internetske televizije i ukazati na probleme koji se mogu dogoditi razvojem tog tržišta. Nadalje, opisana je arhitektura IPTV mreža i mogućnosti pružanja IPTV usluga preko različitih platformi. Predstavljeni su važni industrijski čimbenici koji su ujedno i pokretači IPTV usluga, te međunarodna tijela koja se bave standardizacijom usluga. Također, cilj rada je i ukazati na probleme oko reguliranja sadržaja koji se pruža preko IPTV-a, te dati prijedloge rješavanja postojećih problema. Naime, postojeći europski i hrvatski regulatorni okviri nisu regulirali IPTV uslugu, odnosno ne postoje propisi kojima se preciznije uređuje ovo područje. Ovim radom stvara se prilika za ukazivanjem na ključne probleme i eventualno propisivanje regulatornih obveza za navedene usluge. Rad obuhvaća analizu europske i svjetske regulative koja se odnosi na IPTV usluge te usporedbu s europskom i svjetskom praksom i njihovu moguću primjenu na hrvatski regulatorni okvir.