Utjecaj distribuirane proizvodnje na relejnu zaštitu i naponsku regulaciju elektroenergetskog sustava : : magistarski rad - Ivo Muslim (I. Muslim ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
SAŽETAK: U radu je istražen utjecaj distribuirane proizvodnje na relejnu zaštitu i naponsku proizvodnju kroz konkretne primjere iz prakse. Također su analizirane postojeće koncepcije distribucijskih i generatorskih zaštita, načini njihova rada i metode detekcije kvarova u postojećoj distribucijskoj mreži. Nadalje, opisani su osnovni principi rada i dijelova obnovljivih izvora distribuirane proizvodnje te je dan osvrt na postojeće predložene načine priključka distribuirane proizvodnje. Na konkretnim primjerima iz prakse ukazano na možebitne probleme posebno u pogledu zaštita mjesta priključka, naponske regulacije i otočnog pogona koji se mogu javiti nakon priključenja distribuirane proizvodnje na postojeću distribucijsku mrežu. Predložena i rješenja za neka pitanja koja se mogu pojaviti tijekom pogona te je dan osvrt na nove metode detekcije otočnog režima rada. -