Kvantnomehaničko modeliranje u Monte Carlo simulacijama MOS struktura : : doktorski rad - Grgec, Dalibor (D. Grgec ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
U disertaciji je opisano jedno moguće rješenje unaprijeđenja Monte Carlo simulatora elektroničkih elemenata za simulaciju nanometarskih MOS struktura. Kvantnomehanički modeli za Monte Carlo simulatore elektroničkih elemenata su izvedeni, implementirani i validirani. Modeli su bazirani na pojednostavljenoj fizikalnoj teoriji, ali pažljivo usklađeni sa relevantnim mjerenjima testnih struktura. Implementirani modeli su uspješno validirani na MOS strukturama reprezentativnim za suvremene integrirane sklopove. Dobiveni rezultati su vjerodostojni te dobro usporedivi sa mjerenjima i drugim simulatorima. Dodatno računalno vrijeme simulacija uslijed implementiranih modela je umjereno i prihvatljivo. -