Cache server for distributed applications adapted to multicore systems : : doctoral dissertation - Voras, Ivan (I. Voras ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2011)
Sažetak. Internet je danas najveća platforma za posluživanje aplikacija, ali izrada skalabilnih aplikacija na Webu za globalnu publiku je teško. Problem istovremenog zadovoljavanja ograničenja malog inicijalnog ulaganja u platformu ali istovremenog usvajanja arhitekture sa potencijalom dozvoljavanja budućeg rasta broja korisnika i složenosti usluge nema očito ili dobro definirano rješenje. Ova disertacija istražuje opisani problem i predlaže rješenja bazirana na tehnikama raspodjeljivanja podataka, sa fokusom na uvođenje novog poslužitelja priručne memorije koji je prilagođen modernim višejezgrenim procesorima i koji implementira prošireni model metapodataka za priručno pohranjene zapise. Za optimalno korištenje novog poslužitelja priručne memorije, predloženi su novi obrasci za izradu aplikacija na Webu. Disertacija sadrži analizu i ocjenu novih modela i usporedbu sa prethodno dostupnim rješenjima.