Mjerenje i analaiza kvalitete električne energije u distibucijskoj mreži prema europskoj normi EN 50160 : magistarski rad - Klaić, Zvonimir (Z. Klaić ; Elektrotehnički fakultet u Osijeku, 2006)
U radu su analizirani rezultati mjerenja kvalitete električne energije u dijelu distribucijskog sustava u Slavoniji, u odnosu na ograničenja Europske norme EN 50160. Rezultati mjerenja analizirani su pojedinačno te po vrstama potrošača - kućanstva, trgovine i uslužna djelatnost te industrija. U pojedinačnim analizama predložene su metode za poboljšanja na temelju otkrivenih uzroka poremećaja, dok analize po vrstama potrošača ukazuju na pokazatelje kvalitete električne energije s povećanim vrijednostima po pojedinoj grupi. Rezultati mjerenja pojedinih vrsta potrošača međusobno su uspoređeni. U analizi su detaljnije obrađene snimljene vrijednosti naponskog treperenja i naponskih propada. Razdiobe snimljenih naponskih propada opisane su pomoću lognormalne i Weibullove razdiobe učestalosti.