4D medical data compression architecture = Arhitektura sustava za kompresiju četverodimenzionalnih medicinskih podataka : doctoral thesis = doktorska disertacija - Žagar, Martin (M. Žagar ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2008)
U ovom doktorskom radu prezentirane su osnovne znaèajke arhitekture za èetvero-dimenzionalnu kompresiju medicinskih podataka koja se temelji na razlièitim procedurama i algoritmima za analizu vremenske i prostorne zalihosti MR zapisa u NIfTI podatkovnom formatu.