Analiza mogućnosti koegzistencije sustava širokopojasnog bežičnog pristupa : magistarski rad - Tabaković, Željko (Ž. Tabaković ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2007)
Sustavi širokopojasnog bežičnog pristupa u današnje vrijeme postaju sve važniji segment u razvoju širokopojasnog pristupa i informacijskog društva. S obzirom na povećani interes tržišta za uvođenje telekomunikacijskih usluga zasnovanih na podatkovnom prijenosu putem bežičnog radijskog sučelja većim brzinama, sve veći broj zemalja dodjeljuje dozvole operatorima za izgradnju WiMAX sustava za širokopojasni bežični pristup. S komercijalnim uvođenjem usluga i povećanjem broja korisnika, zbog prirodne ograničenosti raspoloživog radio frekvencijskog spektra, pojaviti će se problem koegzistencije sustava i efikasnog korištenja radijskih frekvencija.