Integrirani sustav vida za nadzor i vođenje manipulatora za ispitivanje cijevi parogeneratora : magistarski rad - Birgmajer, Bruno (B. Birgmajer ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
U ovom radu predstavljen je sustav robotskog vida za nadzor i vođenje manipulatora za inspekciju cijevi generatora pare u nuklearnim elektranama metodom vrtložnih struja. U jednom inspekcijskom ciklusu potrebno je ispitati po par stotina, pa i tisuća cijevi, te postoji nezanemariva vjerojatnost pojave grešaka poput pogrešne identifikacije cijevi.