Podešenje odspojnog sustava većeg industrijskog postrojenja : magistarski rad - Jurešić, Sanjin (S. Jurešić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2005)
U sklopu velikih industrijskih postrojenja nalaze se i agregati za proizvodnju električne energije koji rade sinkrono s generatorima u elektroprivrednoj mreži. U slučaju pojave poremećaja u radu bilo koje mreže, odspojni sustav na siguran način razdvaja ove elektroenergetske sustave.