Funkcionalno testiranje programskih modula u telekomunikacijskim sustavima : magistarski rad - Mulabegović, Jasna (J. Mulabegović ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
SDL kao formalni programski jezik ima veoma veliku rasprostranjenost u telekomunikacijskom sustavu jednako kao i u drugim stvarnovremenskim, distribuiranim komunikacijskim sustavima. Korisnici i standardizacijske organizacije su uvidjele sve prednosti koje daju programski jezici kao što je SDL u povećanju produktivnosti, smanjenju grešaka i unaprijeđenju održavanja aplikacija pisanih ovim programskim jezikom. ETSI ( European Telecommunication Standards Institute) je utvrdio prednosti koje ostvaruje upotreba SDL jezika za standardni programski razvoj, a osobito prednosti ranog otkrivanja grešaka u dizajniranju aplikacija korištenjem SDL alata.