Paralelni algoritmi izgradnje i manipulacije binarnim dijagramima odlučivanja : magistarski rad - Grudenić, Igor (I. Grudenić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2006)
Binarni dijagrami odlučivanja (BDD) dijagrami omogućavaju učinkovit prikaz i formalnu verifikaciju digitalnih sustava. Postoje razne heuristike za optimizaciju formalne verifikacije BDD dijagramima. Jedan od načina za poboljšanje efikasnosti formalne verifikacije temeljene na BDD dijagramima je raspodijeljena izgradnja i manipulacija BDD dijagramima. Prednost raspodijeljene izgradnje BDD dijagrama leži u većoj procesorskoj snazi i većoj količini raspoloživog memorijskog prostora. Magistarski rad opisuje raspodijeljeni algoritam izgradnje i manipulacije BDD dijagramima namijenjen sustavu umreženih računala zasnovan na kombiniranom pristupu izgradnje BDD dijagrama. U radu je prikazana arhitektura i neki od detalja implementacije programskog ostvarenja tog algoritma. Mjerenja učinkovitosti algoritma provedena su izgradnjom BDD prikaza digitalnog množila i zbrajala zbog njihovog karakterističnog BDD prikaza. Mjerenja su izvedena na grozdu računala i dvoprocesorskom sustavu. U radu je dodatno analiziran utjecaj ostvarene priručne memorije na učinkovitost raspodijeljene izgradnje BDD dijagrama. Ključne riječi: Binarni dijagrami odlučivanja, paralelni algoritam, simbolička provjera modela, formalna verifikacija