Razvoj sučelja za elektroničko poslovanje između tvrtki : magistarski rad - Pintar, Damir (D. Pintar ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2005)
Elektroničko poslovanje po mnogima predstavlja budućnost, novu evolucijsku razinu koja bi uskoro mogla u potpunosti zamijeniti klasične načine poslovanja. Veće tvrtke već uviđaju ove činjenice i često ulažu velika sredstva u informatizaciju komunikacije i poslovne suradnje sa svojim partnerima. No male i srednje tvrtke, koje čine 98,8% ukupnog broja tvrtki u Republici Hrvatskoj često nemaju dovoljno sredstava za implementiranje dosadašnjih priznatih rješenja elektroničkog poslovanja. Ovaj rad prikazuje jednu od mogućih strategija ulaska ovakvih tvrtki u elektroničko poslovanje. Moderne otvorene tehnologije vezane uz Internet te aplikacije izvedene na modularnom principu mogu se koristiti kao izgradbeni blokovi za jedan organizirani elektronički sustav, dok su istovremeno svojom niskom cijenom pristupačne za implementaciju i u tvrtkama sa ograničenim sredstvima predviđenim za uključenje u elektroničko poslovanje. Rad se bavi analizom ovih tehnologija te prikazom konkretne primjene tih tehnologija na studijskom primjeru poslovne aplikacije. -