Analiza postupaka prijenosa audio signala u bežičnim lokalnim mrežama : magistarski rad - Runac, Elvin (E. Runac ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2005)
U radu su opisani postupci prijenosa audio signala u bežicnim lokalnim mrežama. CSMA/CD pristup mediju koji se koristio kod žičanih mreža ovdje je nepraktičan jer je otkrivanje kolizija kod radio signala znatno teže. Zbog jednosmjernosti radio-komunikacije, u bežičnim lokalnim mrežama se promjenio način pristupa mediju. Tako 802.11 norme koriste CSMA/CA i RTS/CTS pristup, dok HIPERLAN/2 koristi TDD/TDMA pristup mediju. Takoder, izvršena je analiza prijenosa signala u sustavima s proširenim spektrom i OFDM sustavima. U radu je dano i rješenje za medudjelovanje bežičnih lokalnih mreža i mobilnih mreža. Ključne rijeci : audio signal, bežicna lokalna mreža, 802.11 norma, CSMA/CA pristup mediju, RTS/CTS pristup mediju, HIPERLAN/2 norma, TDD/TDMA pristup mediju, prošireni spektar, ortogonalno frekvencijski multipleks.